fbpx

Organiczne wyroby glutenowe wypieczone są z wykorzystaniem receptur i technologii nawiązujących do przedwojennych technik piekarniczych. Zastosowanie naturalnych, długo dojrzewających kwasów połączonych z różnego rodzaju nasionami i owocami tworzy zrównoważone porcje zdrowej flory bakteryjnej, mikroelementów oraz witamin.

Czystość składu wszystkich wyrobów – wolnych od jakichkolwiek nieorganicznych związków chemicznych- gwarantuje certyfikat sygnowany przez pracownię BIO CERT. Na szczególną na uwagę zasługuje linia produktów niezawierających drożdży. Obok walorów smakowych brak zastosowania środków spulchniających pozytywnie wpływa na możliwość długiego przechowywania produktów tego typu bez ryzyka utraty ich jakości..

 

 

Nowakowski Tradycja Sp. z o.o. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich „Dotacja na kapitał obrotowy dla Nowakowski Tradycja Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością”. Celem projektu jest wsparcie przedsiębiorcy w zakresie zapewnienia płynności finansowej oraz wsparcie bieżącej działalności w związku z trudnościami finansowymi, które wystąpiły wskutek epidemii COVID-19.

Dofinansowanie projektu z UE: 106 032,09 PLN


Dofinansowanie projektu z UE