fbpx

Specjalistyczne organiczne produkty bezglutenowe produkowane są w oddzielnej piekarni w Kisinach, niedaleko  Działdowa. Opakowane w szczelne opakowania barierowe spełniają najsurowsze normy związane z produkcją asortymentów tego typu.

Badania laboratoryjne na obecność glutenu potwierdziły jego zawartość poniżej progu wykrywalności (wartość poniżej 3 ppm). Oznacza to, że po pieczywo z tej grupy mogą bezpiecznie sięgać osoby chore na celiakię, hashimoto, oraz inne stosujące dietę bezglutenową. Dodatkowo wyroby uzyskały certyfikat sygnowany przez Pracownię BIO CERT potwierdzający ich organiczny charakter.

Nowakowski Tradycja Sp. z o.o. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich „Dotacja na kapitał obrotowy dla Nowakowski Tradycja Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością”. Celem projektu jest wsparcie przedsiębiorcy w zakresie zapewnienia płynności finansowej oraz wsparcie bieżącej działalności w związku z trudnościami finansowymi, które wystąpiły wskutek epidemii COVID-19.

Dofinansowanie projektu z UE: 106 032,09 PLN


Dofinansowanie projektu z UE