Zamówienia przyjmujemy do godziny 19:00 w niedzielę każdego tygodnia.

Organiczne glutenowe

Filter
Filtr produktów / Organiczne glutenowe / Showing all 9 wyników
Sortuj po
Kategoria
Filtruj
  • Chleb Razowy Zbożowo Bakaliowy Bio

    7,80
    0 Reviews
    7,80

    Zawiera gluten, orzechy.

    Chleb żytni razowy z 15% dodatkiem razowej mąki Orkiszowej albo zamiennie mąki razowej z Płaskurki. Ciasto wytwarzane metodą fermentacji wielofazowej bez użycia drożdży, na naturalnym świeżym zakwasie żytnim z udziałem żyta łamanego i płatków żytnich. Mąka razowa użyta do przygotowania ciasta jest zmielona na granitowych żarnach na miejscu w piekarni z organicznego ziarna pozyskanego lokalnie w sąsiednim powiecie u certyfikowanego rolnika w miejscowości Odrowąż w woj.opolskim. Chleb przed wypiekiem obtoczony w otrębach żytnich.  Delikatną słodycz nadają temu chlebowi owoce figi, daktyla i śliwki.

  • Chleb Orkiszowy 100% Bio

    7,80
    0 Reviews
    7,80

    Zawiera Gluten

    Alergen: mąka orkiszowa

    Chleb wypiekany w formach, obsypany płatkami orkiszu.

    Jego smak słodkawo-orzechowy jest niepowtarzalny, a wartość odżywcza bardzo wysoka ze względu na właściwości zdrowotne orkiszu. Orkisz składa się w 56% ze skrobi, w 11,6% z białka, 2,7% z tłuszczu i 2% z minerałów. Zawiera także zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe. Dzięki temu korzystnie wpływa na układ krążenia, a także poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego. Jest to źródło błonnika, żelaza, wapnia, cynku i potasu oraz witamin z grupy B i PP. Dojrzały orkisz to także źródło kwasu krzemowego. Wpływa na skórę, paznokcie i włosy, poprawia koncentrację i aktywność mózgu. Gluten zawarty w orkiszu jest dobrze tolerowany, także przez część osób na diecie bezglutenowej. W wewnętrznym ziarnie znajduje się rodanid, czyli substancja naturalna wykazująca właściwości przeciwbakteryjne. Chroni więc przed infekcjami bakteryjnymi, co jest szczególnie istotne w okresie jesienno-zimowym.

  • Chleb Żytni 100% Bio

    5,80
    0 Reviews
    5,80

    Alergen: Mąka żytnia.

    Nie zawiera drożdży.

    Doskonały w 100% żytni chleb, w ciasto prowadzone jest podczas długich fermentacji. Cztery rodzaje zakwasu stosowane w cieście czynią go unikalnym na rynku.
    -zakwas z łamanych ziaren żyta
    -zakwas z płatków żytnich
    -zakwas z pełnoziarnistej mąki razowej żytniej
    -zakwas z mąki żytniej pytlowej.

  • Brak w magazynie

    Chleb Żytni Multiziarnisty Bio

    6,70
    0 Reviews
    6,70

    Zawiera gluten.

    Chleb żytni razowy z 15% dodatkiem razowej mąki Orkiszowej albo zamiennie mąki razowej z Płaskurki. Ciasto wytwarzane metodą fermentacji wielofazowej bez użycia drożdży, na naturalnym świeżym zakwasie żytnim z udziałem żyta łamanego i płatków żytnich. Mąka razowa użyta do przygotowania ciasta jest zmielona na granitowych żarnach na miejscu w piekarni z organicznego ziarna pozyskanego u polskich rolników. Chleb przed wypiekiem obtoczony w mieszance ziaren. Chleb wypiekany w ceramicznym starym piecu węglowym w formach o gramaturze 500 gram. Wszystkie surowce użyte w produkcji są organiczne.